Del 27 de desembre al 4 de gener, Fira de Consum Responsable a la Plaça Catalunya

 

firanadal

Un any més, Mansol Projectes serà present a la 2a Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària) amb un estand amb productes de l’Horta de Santa Clara i amb artesania de la Fundació

La 2a Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), que se celebrarà en aquesta edició del 17 de desembre al 4 de gener, constarà de 44 estands ocupats per una seixantena de projectes i entitats. Un d’ells serà per a Mansol Projectes, el Centre Especial de Treball de la Fundació Acollida i Esperança que estarà present en aquesta cita nadalenca a Barcelona per quart any consecutiu i que tindrà la paradeta oberta en el segon torn de la Fira, del 27 de desembre al 4 de gener.

L’any passat les vendes van créixer un 50% respecte el 2104, gràcies a l’interès pels productes elaborats com els patés i les confitures ecològiques de l’Horta de Santa Clara: patés de carxofa, de calçot, de pebrot o d’albergínia i confitures de ceba de Figueres amb albergínia, pebrot vermell o tomacó i que enguany també es podran comprar a la Fira.

La segona edició d’aquesta fira (que és hereva de la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social) l’organitza el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona i torna a presentar els productes, els serveis i les activitats d’empreses i entitats que promouen un model de consum responsable i de proximitat.

firaentitatsdes1309
L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Fira4 Fira9

Fins al 31 de desembre, la fira disposarà d’un espai a l’interior de la plaça, anomenat la Tribuna de les Persones, on es faran activitats, al matí i a la tarda. Enguany, doncs, tenen un paper rellevant les activitats proposades o organitzades per les mateixes entitats i els projectes participants. Destaquen, entre altres, actuacions musicals amb contingut social i transformador, teatre i projecció de curtmetratges, presentacions de llibres, recitals de poesia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

Podeu consultar totes les activitats en aquest cercador.