77 persones amb risc d’exclusió han trobat feina al Baix Empordà amb el Programa Incorpora de “la Caixa” que gestiona Mansol Projectes

El punt Incorpora que gestiona Mansol Projectes ha acompanyat 150 persones en el seu itinerari d’inserció i ha treballat amb 79 empreses a la recerca de perfils professionals

Mansol Projectes fa un any que forma part del Programa Incorpora i que gestiona el punt del Baix Empordà. El balanç d’aquest any de feina és molt positiu, tant pel que fa a les noves aliances generades, com pels resultats per a les persones acompanyades i amb el teixit empresarial. Des de l’equip del Servei d’Inserció Laboral –Incorpora de Mansol s’han acompanyat 150 persones en el seu itinerari de inserció i d’aquestes, 77 persones han trobat feina.

S’han fet entrevistes amb 79 empreses i se’ls ha ajudat a definir les seves necessitats de personal. Aquests números no haurien estat possibles sense la aliança amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Platja d’Aro i l’Ajuntament Santa Cristina d’Aro, ja que es treballa de manera molt intensa amb els seus equips tècnics i, així, es pot tenir una incidència directa amb el teixit empresarial d’aquestes zones.

D’aquestes 77 persones que han trobat feina val la pena destacar les insercions laborals de dones soles amb fills a càrrec. Es tracta d’un perfil de dones que es troben en una situació alta de risc d’exclusió, ja que per les seves responsabilitat envers els fills no trobaven una feina. L’acompanyament en el seu itinerari d’inserció mitjançant Incorpora les ha ajudat a trobar una feina adequada al seu horari i, sobre tot, compatible amb les seves responsabilitats.

Un altre dels perfils amb qui hem aconseguit insercions és el dels aturats de llarga durada, en situacions –molts d’ells- de desesperança. Aquí la tasca de tot l’equip ha estat clau per oferir-los una altra mirada més optimista del món laboral.
Pel que fa als joves, molts d’ells sense formació, s’ha intentat fer-los veure la importància de la formació per un millor futur i la feina i els compromís que els cal per a la millora de la seva empleabilitat.

La comunicació amb les empreses va en creixement i, sobretot, compten amb el Programa Incorpora com a referent en les seves necessitats de contractació. Aquesta confiança en el nostre equip i en el nostre criteri en el moment de fer les entrevistes a les persones candidates és molt rellevant i un dels factors diferencials que s’ofereix.

Mansol Projectes forma part del Programa Incorpora Girona, on 12 entitats privades treballen en xarxa i es creen sinergies conjuntes per tal de aconseguir resultats envers les persones.

Els objectius de futur de cara al segon semestre de 2017 i el 2018 passen per concretar aliances mes grans amb empreses de la zona – per fer formació a mida de la empresa i aconseguir el compromís d’inserció d’aquestes persones a la mateixa empresa- i consolidar i fer créixer més les relacions amb les associacions d’empreses de cara a les temporades d’estiu vinents perquè els processos d’inserció comptin amb nosaltres com a referents en la derivació d’usuaris, com a futurs treballadors.