Què es fa a la sessió grupal d’acollida al Programa Làbora?

Sessió grupal d’acollida al Programa Làbora el 29 d’octubre (Punt Làbora de Ciutat Vella)

El 29 d’octubre es va impartir a Ciutat Vella una de les sessions grupals d’acollida al Programa Làbora, que fomenta l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball. Aquestes sessions tenen lloc dos cops al mes i s’adrecen a persones candidates al Programa que estan sense feina i que han estat derivades pels Serveis Socials.

“En la sessió d’acollida presentem el Programa Làbora i l’acompanyament que oferim els orientadors, formadors i prospectors. Insistim a les persones que venen a les sessions en què acompanyem però que el protagonista en el procés de la cerca de feina és cada persona”. Ens ho explica Natàlia Castán, orientadora del Programa Làbora i encarregada d’impartir les sessions d’acollida al Punt Làbora de Ciutat Vella.

Mansol Projectes forma part del Programa Làbora a través del seu Servei d’Inserció Laboral.

Amb una durada d’entre dues i tres hores, en les sessions s’introdueixen també conceptes com les possibilitats de formació, la identificació de competències i la cerca d’aquestes competències en els processos de selecció actuals. També es realitza una dinàmica de grup. Per exemple a la del 29 d’octubre a Ciutat Vella es va fer una dinàmica en què els assistents havien d’argumentar i aconseguir consensos, similar a les que es poden trobar en processos grupals de selecció.

“En una feina et demanen competències bàsiques, tècniques i transversals. A les sessions d’acollida remarquem sobretot que les competències transversals són cada cop més importants i que es poden desenvolupar: l’organització, el treball en equip, la gestió de l’estrès, la comunicació…”, comenta Natàlia Castán.

Un cop finalitzada la sessió grupal d’acollida en aquest primer pas com a participants del Programa, les persones assistents són citades a una entrevista individual amb l’orientador/a de referència per tal de conèixer amb més profunditat el seu perfil i adaptar l’itinerari a les necessitats de cada persona.

El procés és individualitzat i el Programa disposa de tots aquests recursos, dels quals el participant se’n pot beneficiar si ho requereix: procés d’acollida, orientació, itineraris de desenvolupament competencial, formació a mida, intermediació, derivació a recursos externs, acompanyament en la recerca de feina, atenció professional individualitzada.