L’abisme de trobar una feina fora d’un entorn laboral protegit


La Montse Reyes, que ha treballat al CET Mansol Projectes des de 2006, ha aconseguit un contracte a Troofi que la impulsa a aconseguir fer el salt a l’empresa ordinària

La realitat de les persones amb exclusió social i amb pobresa severa és complexa. No només és que carreguin amb històries personals de trencament sinó que els condicionants de vida -problemes de salut, soledat, manca d’habitatge, sovint addiccions i, per descomptat, manca de feina- fan molt difícil assolir una vida plena. Els centres especials de treball com Mansol Projectes, de la Fundació Acollida i Esperança, ofereixen una oportunitat de treball a persones amb especials dificultats d’inserció i que troben una empresa que els permet avançar cap a l’autonomia, amb els condicionants que tingui cada persona. I en la trajectòria professional d’aquestes persones l’últim esglaó és el d’aconseguir una feina en una empresa ordinària del mercat laboral, és a dir, que no sigui en un entorn laboral protegit com ho són els CET.

Així, la Montse Reyes ha treballat a Mansol en repetides ocasions des de 2006. Durant tots els seus contractes ha estat una treballadora exemplar i, en el pla personal, va refer la seva vida i actualment viu a Montgat. Quan va sortir l’oportunitat laboral d’una feina a Troofi de seguida el seu perfil va destacar entre els altres ja que tenia coneixements informàtics, vivia a prop de la nova feina que està en aquests moments a Vilassar de Dalt i tenia les qualificacions adients: ordre, responsabilitat, adaptació al canvi. L’empresa és diu Troofi i la seva tasca és la gestió administrativa del servei de custodia i destrucció de documents.

La clau d’aquesta història i de la contractació de la Montse és que la nova feina la impulsa i li ofereix la oportunitat de fer el salt al mon laboral ordinari, tot un èxit!