Mansol Projectes, de nou participa a la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària de Barcelona

Del 22 al 28 de desembre, Mansol Projectes serà a la Fira de la Plaça de Catalunya amb els productes ecològics i amb consciència social de l’Horta de Santa Clara

Mansol Projectes participarà a la 3a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça de Catalunya, que estarà oberta del 22 de desembre al 4 de gener. La paradeta de Mansol Projectes, però, serà del 22 al 28 de desembre i oferirà la producció de l’Horta de Santa Clara, el projecte ecològic i social del Centre Especial de Treball. Hi trobarem els patés i confitures vegetals que s’elaboren a l’obrador del Monestir de Santa Clara de Fortià

Com cada any, la Fira és un espai per conèixer experiències de consum sostenible gràcies als productes i serveis d’iniciatives que fan activitat econòmica i sociocomunitària durant tot l’any. També, es podrà gaudir i aprendre sobre consum responsable i solidari amb les activitats programades al nou Espai Consciència.

Organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, a la Fira hi participen entorn de 60 projectes, entitats i empreses que fan i volen fer economia i transformació social, proposant un canvi del model sòcio-econòmic. Es tracta de projectes que impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris i el país, que no es deslocalitza, que s’orienta a satisfer necessitats, aspiracions i, fins i tot, desitjos de les persones i els territoris.

La Fira comptarà amb una quarentena d’estands que abasten bona part dels àmbits de l’Economia Social i Solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

 

La gran novetat de l’edició d’enguany serà l’Espai Consciència, l’emplaçament on es duran a terme el munt d’activitats programades fins el 31 de desembre: concerts, desfilades de moda, espectacles infantils, espais de degustació, presentació de llibres, tallers de reciclatge i d’artesanies, espectacles de màgia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

La Fira estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.