La producció de l’Horta de Santa Clara es fa present a la Fira de la Terra de Barcelona i a la de L’Empordà, Cuina i Salut, de Torroella de Montgrí

El projecte d’hort ecològic i social segueix donant-se a conèixer i ja ven els productes elaborats en el nou obrador

Rendibilitzar les terres que envolten el Monestir de Santa Clara i crear ocupació per a persones amb discapacitat. Aquests han estat i són els objectius principals del projecte de l’Horta de Santa Clara que Mansol Projectes impulsa des de fa 4 anys a Fortià (Alt Empordà). Des de llavors el projecte s’ha fet gran, ha diversificat la producció ecològica i ha aconseguit generar 3 llocs de feina per a persones vulnerables i a qui costa molt entrar en el mercat laboral.

Així, aquest cap de setmana els productes elaborats de l’Horta de Santa Clara -fets per primera vegada de principi a fi al nou obrador que s’ha instal·lat al Monestir- han sortit a donar-se a conèixer a dues fires: la Fira de la Terra, celebrada a la Ciutadella durant tot el cap de setmana i la Fira L’Empordà, Cuina i Salut, a Torroella de Montgrí.

La 22a edició de la Fira del dia de la Terra – Mercat de la Terra ha estat un èxit de públic i l’Horta hi ha participat per primera vegada. L’afluència durant el dia de dissabte va ser constant i diumenge, tot i que el temps no va acompanyar del tot, força persones també van acostar-se a l’estand de la fira per interessar-se pel projecte ecològic i social i pels elaborats: cremes, patés i confitures de verdures i hostalisses ecològiques que tenen el segell del CCPAE. El públic va destacar la qualitat de les conserves i molt especialment dels patés de calçot i carxofa.

A la Fira L’Empordà, Cuina i Salut de Torroella de Montgrí la nostra participació ha estat per tercer any consecutiu. La paradeta de l’Horta de Santa Clara ha estat situada a la Plaça de la Vila, al costat de la resta de productors de la comarca. El públic també ha mostrat interès per tastar els diferents productes amb molt bona acceptació.

La presència a les fires i trobades especialitzades, ja sigui territorialment com les de producció ecològica, és una de les bones vies que tenim per donar a conèixer el projecte, sensibilitzar i donar sortida als nostres productes.

A més a més, aquesta aposta per L’Horta de Santa Clara ha possibilitat la generació d’ocupació amb la creació d’un altre lloc laboral: el de responsable de la venda.