La Fundació ARED i Mansol Projectes treballen en xarxa des de fa més de 10 anys per oferir oportunitats laborals a les persones vulnerables

La Fundació ARED, acompanyament, formació i inserció per a dones en situació vulnerable

La Fundació ARED neix el 1994 al taller de confecció de Wad-Ras: el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona. La Teresa Rodríguez va iniciar el projecte de la mà de cinc dones privades de llibertat i alumnes d’un curs de confecció, amb l’objectiu d’oferir-los formació i una nova oportunitat de vida. 

La formació obre el futur a qualsevol persona i és la palanca de transformació de la persona, de la societat i de l’economia del país” ens manifesta la Raquel Gil, Directora d’Acció Social i Relacions Institucionals de la Fundació ARED. 

La missió d’ARED és acompanyar persones en alt risc de vulnerabilitat, majoritàriament dones que provenen de centres penitenciaris o serveis socials, perquè aconsegueixin la plena integració a la societat. Fomenten la seva autonomia, a través de la formació i l’acompanyament integral, que els hi permet la incorporació al mercat laboral: treballem en xarxa tant a nivell intern com amb el teixit empresarial de la ciutat per apropar les dones al mercat laboral i tenir un impacte positiu en la seva qualitat de vida -  detalla la Beatriz García, tècnica de prospecció laboral. 

Més de 14.000 dones ateses des del seu origen  

Des dels seus inicis fins ara han atès a més de 14.000 persones i han aconseguit més de 4.200 insercions laborals des d’aleshores. La Fundació ARED ofereix diferents recursos per a dones en situació de vulnerabilitat: 

  • ARED Formació 
  • ARED Inserció 
  • ARED Acompanyament  
  • Empresa d’inserció 
  • CET ARED

Una dècada de treball en xarxa entre la Fundació ARED i el CET Mansol Projectes

Mansol Projectes i la Fundació ARED treballen conjuntament des de fa més de deu anys. El passat 15 de maig van visitar Can Banús i Mansol Projectes la Raquel Gil, directora d’acció social i relacions institucionals, i la Beatriz García, tècnica de prospecció laboral. 

L’objectiu de la visita al Centre Especial de Treball Mansol Projectes era enfortir els lligams i explorar noves vies de col·laboració entre ambdues entitats socials: formació, pràctiques, derivació de candidats, projectes conjunts de nova creació, entre d’altres. 

Visita de les instal·lacions de la Fundació Acollida i Esperança a Can Banús i al CET Mansol Projectes 

Posteriorment, el 12 de juny van visitar les instal·lacions d’ARED, la Laia Pérez de Olaguer, directora adjunta de la Fundació Acollida i Esperança, l’Ivó Valdivielso, director de Mansol Projectes, i l’Adrià Farré, responsable de l’àrea social de Mansol. L’objectiu, en aquest cas, va ser conèixer de primera mà l’espai i continuar estudiant possibles vies de cooperació entre les fundacions: són molt importants aquest tipus de trobades entre fundacions del tercer sector, ja sigui per compartir recursos, conèixer noves oportunitats de finançament, incrementar la visibilitat, així com per promoure la col·laboració multisectorial, entre d’altres. – ens comparteix l’Adrià Farré.  

Visita de les instal·lacions de la Fundació Ared 

L’Ivó afegeix:veure de primera mà la tasca que realitzen els professionals d’ARED és realment inspirador i ens motiva a seguir innovant en l’àmbit de l’economia social. 

Gràcies Fundació ARED, és una gran oportunitat per continuar creant teixit d’impacte positiu i d’acció social i ajudar, de forma conjunta, a moltes persones en situació de vulnerabilitat.