Mansol Projectes gestiona un Punt de Formació Incorpora al Baix Empordà i ofereix els dos primers cursos de formació per a persones a qui costa trobar feina

Des d’aquest 2018 el Servei d’Orientació Laboral de Mansol Projectes posa en marxa cursos formatius per a la integració laboral a més del servei que oferim com a Punt Incorpora pel que fa a l’acompanyament de persones en situació d’exclusió social però en recerca de feina activa i del vessant d’insertors laborals amb les empreses del territori

Un curs d’higiene en establiments hotelers i un d’elaboració i manipulació de productes càrnics. Aquests són els dos cursos que al mes de març oferirà Mansol Projectes a través del Punt de Formació Incorpora per a la integració laboral. El Centre Especial de Treball i el Projecte Incorpora de l’Obra Social la Caixa han arribat a aquest acord gràcies al qual les persones amb exclusió social i dificultats per a trobar feina al territori del Baix Empordà podran accedir a dos cursos.

El primer -que comença el 4 de març i es fa al Convent de Sant Agustí de Torroella de Montgrí en horari de matí- està adreçat a persones que vegin una sortida professional en l’àrea d’higiene en establiments hotelers. 20 persones faran una formació de 160 hores i unes pràctiques d’entre 80 i 100 hores per adquirir coneixements relacionats amb les tècniques de servei, bugaderia, teixits, riscos laborals i atenció al client.

El segon està enfocat a l’elaboració i manipulació de productes càrnics. A partir del 12 de març, a l’Obrador de la Carnisseria Arnall, de Palamós, s’oferirà aquest curs -també de 160 hores formatives i entre 80 i 100 de pràctiques-  per aprendre com fer i manipular aquest tipus de productes, tècniques de comunicació, normes d’higiene per a manipuladors d’aliments, riscos laborals i venda i atenció al client.

Aquesta oportunitat formativa es complementarà molt bé amb les tasques que ja duu a terme al territori l’equip del Punt Incorpora, que al 2017 va atendre i acompanyar a 111 persones. A més a més, hi ha el compromís de col·locació del 50% de les persones que facin aquesta formació.