Tornar a treballar de cambrer 4 anys després

El Sergio Jordan, que viu al Convent dels Franciscans, ha trobat feina gràcies al Programa Incorpora que gestiona Mansol Projectes

La història del Sergio és la d’una persona que tenia una feina i una vida estable i de sobte tot es va capgirar. Ho va perdre tot i fins i tot va arribar a veure’s al carrer fins que va trobar una sortida a través de la Creu Roja i fa un any va entrar al Convent dels Franciscans de la Bisbal d’Empordà.

La seva arribada, com la de la majoria de persones que comencen a viure al servei, no va ser un camí de roses. Estava nerviós perquè no coneixia el recurs, ni els professionals, ni sabia com seria viure a la casa. Venia, a més, decaigut i amb l’autoestima baixa però mica en mica es va anar refent i de seguida va tenir clar que el que volia era recuperar la feina que li agradava, la feina de cambrer.

Així doncs, un cop enfocat a la tasca i amb la voluntat ferma, en tal sols un mes ja estava treballant amb l’acompanyament laboral de la Thelma Gilsamaniego, la referent del Programa Incorpora de Mansol Projectes. Va actualitzar el seu currículum, va formar-se en habilitats digitals i actualment ja té un contracte per a la temporada d’estiu d’ajudant de cambrer a l’Hotel Castell d’Empordà. I no pot estar més content!

En paraules seves: “Estic molt animat i molt millor. I amb l’expectativa de poder allargar el contracte I seguir treballant a partir de setembre si va tot bé”. El Sergio també explica que, per la seva manera de ser, li costava molt quedar-se tot el dia al Convent sense tenir unes obligacions laborals i que el fet de tenir una feina el fa conèixer gent nova, obrir-se al món, probar-se a ell mateix i també l’ajuda a no recaure.

El cas del Sergio és un exemple de la tasca d’acompanyament del Programa Incorpora, on l’ocupació és el motor per al desenvolupament professional i vital de les persones en risc d’exclusió. Per això, el programa té per objectiu millorar la integració sociolaboral i generar oportunitats laborals reals amb suport i seguiment per part dels tècnics del programa.