„Em vaig sentir un privilegiat formant part de Mansol i estic molt agraït“ Andrei, extreballador de Mansol

L’Andrei ha treballat gairebé un any a Mansol Projectes. Durant aquest període ha pogut continuar formant-se i finalment, ha tingut l’oportunitat de fer el salt a una empresa ordinària de Cornellà de Llobregat. 

L’Andrei a unes de les entrades de l’empresa social Mansol Projectes  

Les dificultats de les persones amb diversitat funcional per trobar feina

L’Andrei Mihai33 anys, és d’origen romanès, té diversitat funcional i una formació de cicle superior en disseny i fabricació mecànica. Com tantes d’altres persones, l’Andrei s’ha trobat durant molt de temps amb un obstacle molt gran: trobar feina.  

Segons dades de l’IDESCAT, l’any 2021 només un 35,3% de la població a Catalunya amb diversitat funcional estava activa. A Espanya aquesta xifra disminueix fins al 34,6%.  

L’Andrei a Mansol Projectes

La seva història abans d’arribar a Mansol començà quan els serveis socials el van informar de l’existència de l’EAL: Entitat Assessorament Laboral de l’Ajuntament de Barcelona que atenen i assessoren laboralment persones amb diversitat funcional. Des de Mansol vàrem penjar l’oferta de feina a l’EAL i és, en aquest punt, quan l’Andrei va arribar a contactar amb la nostra empresa social a principis del 2023. Com ell mateix ens expressa: “en aquell moment em vaig sentit un privilegiat formant part de Mansol i estic molt agraït” – manifesta l’Andrei. 

La seva estada a Mansol ha durat gairebé un any. L’Andrei ha format part de molts projectes dins del taller, per exemple: en l’assemblatge dels detectors antiincendis de COFEM, en l’afilament de tubs hidràulics o en diversos projectes a les màquines de premsa. L’Andrei afegeix: “m’ha agradat molt perquè no ha sigut gens monòton, he tingut diverses tasques a desenvolupar des del més senzilles fins a projectes complexos. 

L’Andrei accedint al taller de Mansol Projectes 

La seva projecció professional ha sigut molt bona. Tant és així, que internament se li va proposar fer una promoció interna per assumir noves tasques de control de qualitat al sistema ISO9001. Malgrat aquesta proposta, l’Andrei va tenir l’oportunitat de cercar nous projectes, ja que com ens explica l’Elena, directora de l’àrea social i laboral de Mansol, un dels objectius principals és que: “els/les treballadors/es puguin saltar a l’empresa ordinària. És per això, que li vam facilitar en tot moment el fet que pogués anar a qualsevol entrevista, inclús durant l’horari laboral de Mansol. 

L’Andrei accedint al magatzem industrial de Mansol Projectes 

Posteriorment, i durant l’estada a Mansol, l’Andrei s’ha continuat formant. Ara ja disposa d’un cicle d’especialització en la fabricació intel·ligent (indústria 4.0). Aquesta formació, i l’experiència a Mansol, l’han ajudat a trobar una nova feina: “He tingut la gran oportunitat d’acceptar una nova oferta de feina en una empresa on hi ha mil cinc-cents enginyers. M’ofereixen un càrrec de delineant júnior. Significa molt per mi i a més, ho tinc molt a prop de casa.” – ens comenta emocionat l’Andrei. 

A més a més de tot el que representa aquest salt a l’empresa ordinària, des de Mansol se li ha ofert la possibilitat de seguir en contacte i fer-li un seguiment: “Quan una persona salta a l’empresa ordinària, sempre deixem la porta oberta perquè la persona que ha marxat segueixi tenint un vincle amb nosaltres, i si ell/a ho desitja, poder fer-li un seguiment del seu cas i estar a la seva disposició sempre i quan ho necessiti, sigui per una por o inseguretat, per dubtes o inquietuds dels primers dies de feina, etc.” – conclou la directora Elena.  

L’Andrei treballant al taller de muntatges industrials de Mansol 

Finalment, l’Andrei no es vol acomiadar sense recalcar que “totes les persones que tinguin l’oportunitat de venir a Mansol seran benvingudes. A mi m’ha encantat l’experiència, ja sigui per la feina a fer com pels caps i els/les companys/es que he tingut.” 

Moltes gràcies Andrei per la feina ben feta i enhorabona per la nova etapa que t’espera! Estem segurs que t’anirà d’allò més bé! 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.