“Em van proposar anar a un pis d’Acollida i Esperança i m’han canviat la vida” Blanca, treballadora de Mansol i usuària del servei d’habitatge

Segons dades del Departament de Territori, només l’1,7% del parc d’habitatge de Catalunya es destina actualment a lloguer social. Aquesta xifra, sumada a la gran precarietat laboral d’avui en dia, dificulta severament la situació de benestar de moltes famílies arreu del territori català. Si a tot això, a més, li afegim que la persona que busca lloguer es troba en situació d’exclusió i de vulnerabilitat social, el repte és encara més majúscul i quimèric

La Blanca accedint al seu nou pis, facilitat gràcies al servei d’habitatge de la Fundació Acollida i Esperança
La Blanca accedint al seu nou pis, facilitat gràcies al servei d’habitatge de la Fundació Acollida i Esperança

Ajudem a capgirar la situació vulnerable de la Blanca

La Blanca porta dos anys treballant a Mansol Projectes a l’àrea de muntatges industrials. La seva tasca principal fins ara ha sigut com a peó industrial i supervisant el final d’una cadena de muntatge. Ha treballat en projectes com ara: els detectors de fums i gasos de COFEM o soldant estany en connectors elèctrics per a JJ Bcn Internacional.  

La Blanca executant el muntatge industrial d’un dispositiu antiincendis de COFEM al taller de Mansol
La Blanca executant el muntatge industrial d’un dispositiu antiincendis de COFEM al taller de Mansol

Quan va arribar a la nostra empresa social la seva situació era d’una vulnerabilitat severa i d’exclusió social: “abans d’arribar a Mansol estava en un pis d’un projecte de l’Ajuntament de Badalona. Era un pis de transició, ja que en dos mesos me n’havia d’anar d’allà. Aquesta situació m’inquietava molt, no estava bé psicològicament ni econòmicament, tot ho veia fosc perquè quan començava a veure la llum, em van  comunicar que havia de marxar, això va fer que tornés a esfondra’m.” – ens posa de manifest la Blanca.  

Al cap d’un any d’estar amb nosaltres, vàrem fer un contracte fix a la Blanca i és en aquest punt que: “a partir d’aquí començo a buscar pis, però és impossible. Hi ha un gran problema en el tema de l’habitatge social, i l’única opció que em van proposar era anar a viure a una habitació de la qual havia de pagar 400 euros i amb el meu fill a càrrec. Jo no dormia i em preguntava què fer amb el meu fill i amb la meva vida?” – es pregunta la treballadora de Mansol. 

La Blanca finalitzant el muntatge industrial de COFEM al taller de Mansol
La Blanca finalitzant el muntatge industrial de COFEM al taller de Mansol

La Blanca, treballadora de Mansol Projectes, comença una nova etapa a la seva vida gràcies a l’acompanyament del servei d’habitatge d’Acollida i Esperança

Un cop tenim coneixement d’aquesta situació de precarietat, es treballa molt més estretament amb l’àrea social de Mansol conjuntament amb la Blanca, per dotar-la del suport, l’acompanyament i els recursos necessaris per revertir aquesta situació. 

La Blanca preparant una cafetera a la seva nova cuina
La Blanca preparant una cafetera a la seva nova cuina

En aquest cas, de seguida li vam oferir un pis del servei d’habitatge d’Acollida i Esperança: “vaig parlar amb la responsable de làrea social de Mansol per a exposar-li la meva situació i al cap de molt poc, em va arribar la gran notícia: em van proposar d’anar a un pis del servei d’habitatge de la Fundació Acollida i Esperança.” – afirma la Blanca. 

La Blanca i el Killer, la seva entranyable mascota
La Blanca i el Killer, la seva entranyable mascota

A Mansol, tota la nostra feina es regeix sempre per un doble objectiu: per un costat, la voluntat d’oferir un servei de qualitat i competitiu per als nostres clients, i per l’altre, que aquest servei generi un benefici social i d’impacte positiu. És per això, que ens alegra molt saber tot el que suposa aquest canvi en la seva vida, no només econòmic sinó també social i psicològic: vull tornar a passar un Nadal amb tots els meus fills i poder posar l’arbre de Nadal a la meva casa i sentir-me bé! Fa un mes que estic vivint en aquesta casa i estic molt contenta.” – conclou la Blanca. 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.