La treballadora Emília protagonista del documental d’ECAS “La vida després dels barrots”

Avui, 12 de desembre, s’ha estrenat el vídeo-documental durant la jornada “Comunicació antigestima: mites i realitats” al Hub Social de Barcelona.  

La jornada Comunicació Antiestigma ha estat impulsada per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS).  

Després de fer la presentació de la jornada la Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS, s’ha projectat el vídeo-documental en el qual apareix l’Emília, una treballadora de Mansol Projectes: 

Posteriorment, s’han presentat els resultats de l’enquesta a les entitats i s’ha portat a terme una taula de diàleg i debat en la qual participava:  

  • Sònia Calvó, periodista 
  • Marta Pulgar, cap de Comunicació i Incidència d’Arrels Fundació 
  • Aina Serra, sòcia fundadora de la cooperativa La Sembra – agència decomunicació social 
  • Estefania Bedmar, responsable de Comunicació d’ECAS 
Taula de debat a la jornada de Comunicació Antiestigma 

Finalment, a càrrec de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, s’han compartit les conclusions de la jornada sobre la comunicació antiestigma.  

Gràcies a totes les entitats i a totes les persones que han compartit la seva experiència. És molt important donar visibilitat i trencar amb els estigmes que continuen havent-hi actualment. A més, és fonamental donar oportunitats a totes les persones que un cop surten de la presó es troben amb un cercle proper molt reduït, amb molts obstacles per tirar endavant i amb una situació d’inserció laboral molt vulnerable. Com diu l’Emília al minut 12:45: El círculo más estrecho que he hecho ha sido aquí, en Mansol. Aquí no me siento juzgada. Me siento querida y arropada.”  

L’Emília present a la jornada Comunicació Antiestigma  

Leave a Reply

Your email address will not be published.