Tot el que amaga una simple taula de pícnic

Un acord de col·laboració entre Mansol Projectes i la Fundació CHM Salut Mental obre un ventall de possibilitats i sinèrgies com ara la contractació d’un nou treballador per al CET i l’impuls d’un projecte d’inserció laboral en fusteria

 

De vegades les coses que semblaven més petites s’acaben convertint en una aposta sòlida. Això és el que ha passat entre la Fundació Acollida i Esperança -a través de Mansol Projectes- i la Fundació CHM Salut Mental.

Fa uns mesos, la Fundació CHM i Mansol Projectes van iniciar una col·laboració en matèria d’inserció laboral per explorar opcions de contractació de persones amb dificultats. Durant aquest temps de relació, una persona que atenien des de la Fundació CHM ha entrat a treballar a Mansol Projectes, primer per cobrir un moment puntual d’increment de feina durant el mes de juliol i després ja en plantilla. La seva incorporació a l’equip de Mansol ha suposat una passa molt important i l’ha ajudat a superar inseguretats i pors. La seva feina i la seva actitud és molt bona i ara ja xerra pels descosits i s’ha integrat amb la resta dels seus companys i companyes. 

Per aprofundir en aquesta relació entre les dues fundacions, el passat mes de maig es va signar un acord de col·laboració a dins del Projecte Germinador Jove de Garantia Juvenil 2021 del SOC. L’acord va consistir en la participació d’un grup de joves en l’elaboració d’un projecte d’Aprenentatge i Servei per fer realitat una taula de pícnic per a les persones treballadores de Mansol. D’aquesta manera, la nova taula de fusta ha canviat l’espai per a l’estona de l’esmorzar i l’ha fet més acollidor, a la vegada que s’ha cobert aquesta necessitat d’una taula a l’exterior. I, per a les persones usuàries de la Fundació CHM, ha estat una oportunitat per desenvolupar un projecte concret i que els que participen del taller de fusteria hagin pogut desenvolupar les seves habilitats.

En aquesta aliança, la Fundació CHM també ha esdevingut client de Mansol amb el servei de destrucció certificada de documents confidencials.

Totes dues entitats estan molt satisfetes d’aquest acord de col·laboració que demostra que les persones amb problemes de salut mental -com que les viuen en exclusió social o tenen VIH- es mereixen oportunitats laborals per guanyar en autonomia i qualitat de vida.