Programes d’inserció laboral

Els Serveis d’Inserció Laboral (SIL) de Mansol Projectes fomenten l’ocupació de les persones vulnerables, amb alguna discapacitat i amb greus dificultats d’accés al mercat laboral. Se’ls fa una tutoria personalitzada i un acompanyament en l’itinerari de capacitació laboral que inclou un treball de competències personals i socials per a la recerca de feina, formació especialitzada, orientació en la recerca de feina i inserció a través dels diferents recursos especialitzats.

Per altra banda, des dels programes d’inserció també es treballa la intermediació laboral combinant les necessitats dels teixits social i empresarial per tenir un major èxit en la integració d’aquest col·lectiu al món laboral.

També s’ofereix un servei de tutoria personalitzada a les persones ateses on se’ls acompanya en un itinerari laboral que possibilita la realització d’un procés de treball competencial, d’orientació, formació específica i inserció a través de diferents recursos especialitzats.

amin2

A través del SIL formem part de dos programes d’inserció sociolaboral molt importants:

1) el Programa Làbora, en funcionament des de 2014, per al foment de l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de les entitats socials, representades per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja, i del teixit empresarial de la ciutat. Es tracta d’un mercat laboral reservat a les persones en risc d’exclusió social, gràcies al qual les organitzacions troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral, seguint criteris d’ocupació per competències. Des de la nostra oficina de Ciutat Vella ja hem aconseguit feina per a 79 persones i n’hem atès 250.

2) el Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, al qual estem adherits des del juny del 2016, que facilita la integració laboral a persones en risc d’exclusió social. Incorpora de “la Caixa” és un programa d’intermediació laboral que combina les necessitats del teixit social i empresarial oferint, d’una banda, un servei integral gratuït amb tècnics d’inserció laboral que proporcionen tot l’assessorament que l’empresa necessita i, de l’altra, un suport complet en totes les fases del procés: des de la selecció fins a la integració plena en el lloc de feina. Mansol Projectes gestiona el punt Incorpora del Baix Empordà i en concret als pobles de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, Santa Cristina d’Aro i la Bisbal de l’Empordà (aquesta última de l’Alt Empordà).