“En general, encara hi ha molt estigma i desinformació de l’esclerosis múltiple” Anna Romeu, treballadora de Mansol diagnosticada d’EM

L’Anna Romeu fa gairebé dos anys que treballa com a administrativa a Mansol Projectes. En aquest article repassem la seva trajectòria i descobrim com ha acabat treballant al nostre Centre Especial de Treball de Badalona.  

Mansol Projectes, una nova oportunitat laboral per a l’Anna 

L’Anna té una experiència laboral de més de vint-i-sis anys treballant en el sector administratiu i comptable en empreses de diferents sectors. L’agost de 2022 va iniciar el repte de formar part de l’equip humà de Mansol Projectes fent tasques generals d’administració i de suport a tots els departaments; direcció, recursos humans, producció, comercial, comunicació… 

El balanç d’aquests dos anys és positiu i l’experiència molt bona. De Mansol destacaria les ganes i la implicació de tot l’equip humà que el formem, l’acollida inicial que vaig tenir i que cada dia és diferent.” – ens comparteix l’Anna.  

Les dificultats i l’estigma de l’esclerosi múltiple en l’àmbit laboral

L’Anna va ser diagnosticada d’esclerosi múltiple (EM) l’any 2015, una malaltia autoimmune, que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central).  

Aquesta malaltia, també anomenada “la malaltia de les mil cares”, no la pas detinguda, tot i que no nega que hi hagi unes dificultats inherents al diagnòstic: “L’esclerosi múltiple ha canviat el meu ritme de vida perquè és el cos qui mana, gestiono diferent les tasques i els meus horaris, m’he adaptat al nou dia a dia. La fatiga i altres símptomes hi són presents cada dia, tot i que també hi són les ganes de tirar endavant i d’ajudar en tot el que estigui al meu abast a l’equip de Mansol.” 

Aquí sento que els companys  treballem en una mateixa direcció, que vetllem per la millora continua i per donar oportunitats d’inserció laboral i social a persones vulnerables que ho necessiten.” –  afegeix l’Anna Romeu. 

Segons dades de la FEM, hi ha entre dues i tres vegades més dones amb esclerosi múltiple que homes. Aquesta malaltia és la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit, tal com afirma la Fundació Esclerosi Múltiple. 

Finalment, també ens comparteix que encara hi ha molt estigma i desinformació de l’esclerosi múltiple i que quan cercava noves oportunitats laborals ho tenia en consideració: “quan he fet cerca de noves feines he tingut en compte l’estigma i la desinformació i he anat directament a cercar fundacions i entitats socials que sàpiguen en què consisteix, ja que entendran millor la situació. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat em va ajudar i em va posar en contacte amb el CET Mansol Projectes.” – conclou l’Anna.  

L’Ivó Valdivielso, director de Mansol Projectes, remarca que: “L’Anna és part fonamental de l’equip Mansol, pel seu rigor amb la feina, el compromís amb el projecte  i el bon humor que sempre ens transmet. 

Gràcies Anna per compartir la teva història, per tota la teva empenta i per la gran feina que desenvolupes a Mansol!