L’Elena López assumeix un nou càrrec a Acollida i Esperança com a responsable de programa d’emancipació social

Després de vint anys a la fundació portant a terme diferents càrrecs, l’Elena López, actual responsable de l’àrea social de Mansol Projectes, ha acceptat el nou càrrec de responsable de programa d’emancipació social de la Fundació Acollida i Esperança. 

Elena López, fundació Acollida i Esperança

“Són més de vint anys treballant per Mansol Projectes i Acollida i Esperança i em sento una privilegiada” – Elena López 

L’Elena López va començar a treballar als inicis dels dos mil a la nostra fundació i al Centre Especial de Treball Mansol Projectes i des d’aleshores, ha tingut una trajectòria molt interessant gràcies a la seva formació:  

Des del 2 de març de 2004 estic treballant a la fundació. La meva primera feina va ser a Mansol Projectes com a administrativa. Molt aviat, al tenir també la formació d’educació social, em van proposar fer a les tardes la tasca més social del CET Mansol Projectes.” I afegeix: “Dos anys i mig després, va sorgir una nova oportunitat amb una plaça lliure d’educadora social a la casa d’acollida de Can Banús i la vaig acceptar. 

Desenvolupament de l’àrea social de Mansol Projectes i millora de la visibilitat de la fundació 

A posteriori, veient les seves competències i la projecció interna dins la fundació, van oferir-li la possibilitat de desenvolupar tota l’àrea social de Mansol, que fins aleshores, no existia: Vaig desenvolupar tota l’àrea social de Mansol Projectes, incloent-hi el seguiment, la coordinació de la formació i l’estructura social. Amb el temps van entrar nous projectes com l’Horta de Santa Clara, el  programa Làbora i el programa Incorpora. – ens confirma l’Elena López. Aquests darrers programes que menciona, han ajudat, i molt, a donar a conèixer la nostra fundació. A més, afegeix: Aquest canvi feia que m’incorpores a l’equip directiu de la Fundació Acollida i Esperança. Un repte més que tenia ganes d’emprendre. 

Balanç positiu del seu pas fins ara per Acollida i Esperança i Mansol Projectes  

L’Elena fa balanç d’aquest gairebé quart de segle destacant que: “Són 20 anys a Acollida i Esperança, és tot el meu creixement personal i professional. He pres les decisions més grans de la meva vida estant a Mansol Projectes.” i recalca que: “La trajectòria social de Mansol Projectes funciona. Sempre he pensat que Mansol no només ajuda a un treballador/a, repercuteix a més persones: amics/gues, familiars, etc.” 

Tanmateix, ens defineix Mansol destacant una de les seves principals singularitats i avantatges respecte a la competència: “Per mi Mansol té una peculiaritat. Des dels inicis hem treballat per l’exclusió social. Sempre que hem fet les entrevistes laborals hem valorat tots els indicadors possibles d’exclusió social per donar oportunitats a les persones més vulnerables que hi aplicaven. Hem prioritzat sempre la part més qualitativa. 

Mirant enrere i analitzant tots aquests anys ens confessa que: “Soc una privilegiada, he estat tots aquests anys a Mansol creixent en molts àmbits: administració, educadora social, equip directiu, àrea social... És una sort, poder a portar la meva expertesa en tants camps i estic molt agraïda. 

En aquest balanç molt positiu també fa èmfasis i recordar situacions complexes ja que: “les persones que ateníem abans no són igual que les d’ara. El perfil anterior era d’exclusió social molt severa, hi havia moltes recaigudes.” L’Elena ens explica que s’ha hagut de fer molta tasca social per reconduir aquestes situacions i recorda algunes històries de persones que han treballat a Mansol Projectes. Seguint aquest fil ens comparteix una anècdota que la va marcar molt. El cas d’un extreballador que un cop li va dir: “Por fin, el sábado y el domingo es fin de semana. Antes a mí me daba igual que día de la semana fuera. Este trabajo me dignifica.” 

Nou càrrec: responsable del programa d’emancipació social 

A mitjans del mes de març de 2024, l’Elena ha passat de ser la responsable de l’àrea social de Mansol Projectes a entomar el càrrec de responsable del programa d’emancipació social que engloba el lideratge dels següents serveis de la Fundació Acollida i Esperança: SAVA, Itaca, Servei d’Habitatge i Emancipa’t!   

Estic molt engrescada, soc una persona inquieta i m’agrada molt poder treballar ara en programes d’habitatge. Ho he vist durant anys a les entrevistes i confirmo que és un tema molt rellevant per qualsevol persona vulnerable. És una motivació molt gran i a més, treballaré en equips amb molta experiència.” – ens cita l’Elena. 

L‘Ivó Valdivielso, director de Mansol Projectes, ens fa saber que: “Me n’alegro per ella és una gran oportunitat. Per mi ha sigut una gran referent en l’àmbit social i li desitjo el millor en aquest nou camí que empren dins la fundació”  

M’han deixat créixer i han confiat molt en mi tots aquests anys i estic molt agraïda” – conclou la nova responsable del programa d’emancipació social.

Moltes gràcies Elena per la teva determinació, compromís i tot el que has sembrat aquests anys a Mansol Projectes. Et trobarem a faltar a Mansol