Quatre persones comencem a treballar a Mansol Projectes

L’Òscar, la Blanca, el Francisco i l’Azucena tenen un contracte laboral que els permetrà recuperar hàbits i tenir una desitjada estabilitat econòmica

Aquest mes de març Mansol Projectes ha fet quatre noves contractacions. Quatre persones, dues dones i dos homes, que han començat a treballar al Centre Especial de Treball i que, amb aquest pas, comencen a sortir de la situació de vulnerabilitat en què vivien.


Només com a exemples de la seva precarietat, una d’elles tenia una gran necessitat de trobar feina, no treballava des de 2006. Una altra, vivia al carrer fins feia molt poc i gràcies a les entitats socials tenia un lloc on anar a menjar cada dia. Ara podrà trobar un habitatge petit però digne. I una altra estava a l’atur i amb una situació econòmica molt precària que accentuava una manca d’autoestima molt gran.

Les noves professionals del CET són dues persones que fan de peó, una netejadora i una persona del servei de manteniment de pisos. Amb aquestes contractacions, totes quatre inicien el camí de la reinserció laboral i de la recuperació de l’estabilitat econòmica per tal de reprendre una vida més tranquil·la i segura. Per a elles és molt important saber que tenen un lloc on anar, una rutina, una jornada estructurada i uns objectius laborals per anar assolint. És aquest sentiment de pertinença, en aquest cas, a una empresa com Mansol Projectes el que les ajuda a recuperar-se i a sentir-se de nou part de la societat.

Tot el procés d’acompanyament social i professional que tenen les persones que treballen al CET també té un darrer repte que és aconseguir fer el salt a una empresa ordinària del mercat de treball i cap a la plena normalitat. Les dificultats més habituals amb què es troben les persones en situació d’exclusió a l’hora de deixar una feina protegida i sostenir un lloc de treball com qualsevol altre són la seva inseguretat i por personal, la precarietat de la contractació temporal, la manca d’estudis i també les poques competències transversals. Totes aquestes dificultats fan que aquest camí sigui molt, molt complex i s’aconsegueixi malauradament massa poques vegades.