Mansol posa en marxa un obrador per produir conserves vegetals al Monestir de Santa Clara

dscf0574

Les obres d’acondicionament d’una antiga cuina de les monges clarisses de Fortià ja estan a punt d’acabar-se i aviat es podrà iniciar l’activitat de producció de patés i confitures vegetals amb hostalisses de l’Horta de Santa Clara

Donar sortida a part de la producció de verdures i hortalisses de l’Horta de Santa Clara; afegir una activitat nova al Monestir de Fortià (en línia amb la voluntat de l’entitat i de la comunitat de monges clarisses perquè hi creixin projectes socials); generar llocs de treball i donar a conèixer la marca de productes ecològics i de proximitat de l’Horta de Santa Clara. Tots aquests objectius són els que guien la posada en marxa d’un obrador per a l’elaboració de conserves fetes amb verdures i hortalisses conreades a l’Horta de Santa Clara.

dscf0575

El projecte ja ha començat a caminar i part de les obres ja estan enllestides. S’ha pogut aprofitar l’espai de l’antiga cuina de les germanes, així com algunes de les infraestructures: la cuina industrial de gas, els armaris i part de la distribució d’espais. De moment ja s’ha contractat la persona que s’encarregarà de l’elaboració del producte i també d’altres aspectes fonamentals per tirar endavant el projecte, com són la gestió de la matèria prima, la conservació dels patés i confitures i l’obertura de nous canals de distribució  i punts de venda.

Està previst que cap a finals d’any l’0brador ja treballi a ple rendiment.

dscf0571 dscf0576