En Roque fa un any que treballa al Centre Especial de Treball Mansol Projectes. Prèviament, va formar part de la casa d’acollida Can Banús i actualment viu a un pis de Badalona gràcies al servei d’habitatge d’Acollida i Esperança.
Les diferents etapes del Roque a Acollida i Esperança
En Roque té 47 anys. Va entrar en contacte amb la Fundació Acollida i Esperança l’any 2021, quan arran de diverses dificultats personals, va ser acollit a Can Banús. Durant la seva estada va fer bons amics que avui dia continua visitant: “La relació amb totes les persones residents de Can Banús va ser molt bona. Continuo veient als meus antics companys i passo a saludar aquells que encara continuen allà. Durant la meva estada anava al taller de teatre de Can Banús i m’ho passava molt bé.” – comparteix en Roque.
Seguidament, va poder fer la transició cap al SAVA (Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma) fent un pas endavant cap a una vida independent. Al mateix any, al 2023, se li va donar l’oportunitat de formar part de l’equip de treball de Mansol Projectes: “De la Fundació Acollida i Esperança m’agradaria destacar el treball excepcional que fan amb les persones que no tenen recursos, el que fan és d’agrair. De Mansol, sobretot, el bon rotllo i la pinya que fem entre tots” – posa de manifest el Roque.
Tanmateix, vol posar èmfasis en tot allò que li aporta aquesta nova etapa d’inserció laboral: “Ara estic molt millor, treballar aquí m’ha aportat molta serenitat i tranquil·litat. M’estabilitza molt treballar aquí.”
Les tasques del Roque a Mansol Projectes i el futur més pròxim
Actualment, en Roque està present en totes les tasques que ofereix l’empresa social de Mansol respecte a la cartera de serveis de la qual disposa (destrucció certificada de documents, servei de manteniment i taller industrial) però té molt clar quina comesa gaudeix més fer: “La tasca que més m’agrada és la de servei de manteniment quan toca pintar habitatges perquè he treballat tota la vida fent això i m’omple.” – exposa el Roque.
A futur ens comenta que li encantaria continuar treballant a Mansol, ja que l’edatisme dificulta molt la possibilitat de trobar feina. Tant és així, que les dades de desocupació i l’atur de llarga durada mostren aquesta realitat. Un 43,60% dels aturats de llarga durada tenen entre 50 i 64 anys i tres quartes parts d’aquest grup porten buscant treball més de dos anys: “En un parell d’anys, m’agradaria estar en un pis de lloguer propi amb la meva família i continuar treballant a Mansol Projectes. Estic molt a gust i ara tinc una edat que és complicat trobar feina.” – ens explica preocupat el Roque.
Deixa un comentari