Més de mitja vida a la presó. La història d’en Gerard Milan de Mansol Projectes

DSCF0237petita

Ha passat 27 anys, més de la meitat de la seva vida, a diferents presons de l’estat i ara en Gerard Milan encara -per primera vegada- una etapa de feina i llibertat

L’any 2014, Gerard Milan Requejo (Barcelona, 1963) va sortir de la presó després de 27 anys d’anades i vingudes, del carrer a la cel·la, sense aturador. ‘No havia estat mai més de 2 anys en llibertat, la primera vegada és ara i encara no m’ho crec’.

La seva història comença als 19 anys, quan va tenir la seva primera condemna. Explica que no coneix una altra cosa, que la seva vida ha estat sempre igual, presó i més presó. ‘La teva vida queda feta miques’, explica, i ‘quan surts és dur perquè estàs acostumat a que t’ho facin tot i no tens idea de res. A més a més, el rellotge a la presó es para però a fora la vida segueix sense tu’.

DSCF0234petita DSCF0233petita

A dins de la presó sempre va treballar per guanyar-se la vida i, fins i tot, en un dels seus períodes a fora va ser empleat d’una empresa de lampisteria de Santa Coloma de Gramenet. Però la seva feina avui a Mansol Projectes és la primera que l’ha fet afrontar un canvi vital per allunyar-se de la seva vida anterior: ‘m’ha canviat la vida al 100%. El Josep Maria Lluch sembla el meu àngel de la guarda. El vaig trucar i li vaig demanar ajuda després de passar pel Convent i no sortir-ne massa bé. Ell em va oferir un lloc al pis de Martí Pujol del SAVA i, quan hi va haver un pic de feina a Mansol Projectes em van fer el meu primer contracte’.

DSCF0232petita

‘Estic en llibertat, tinc feina i he deixat de consumir. Crec que sóc un privilegiat, tenint con compte com està la vida avui’, relata. En Gerard afirma que intenta ‘cuidar’ el que té ara i fer l’esforç de seguir endavant sense recaigudes.