“De Mansol m’agrada l’ajuda social que realitzem i la varietat de projectes a dur a terme” – Luis Ortega, coordinador de manteniment de Mansol Projectes

11 de març: dia mundial de la fontaneria

Avui, 11 de març, es commemora el Dia Mundial de la Fontaneria, una data decretada pel Consell Mundial de la Fontaneria, en anglès World Plumbing Council 

Es tracta d’una oportunitat que es presenta cada any per recordar la rellevància que té aquesta professió per a la correcta instal·lació i manteniment de qualsevol habitatge o local. Tanmateix, ens fa reflexionar sobre quins reptes han d’afrontar els/les fontaners/eres i quin paper té la fontaneria en la protecció de la salut mundial. Un bon manteniment ens assegura i garanteix un benestar per la nostra salut de forma diària.  

Què és la fontaneria? 

La fontaneria, o sovint anomenada també plomeria o lampisteria en el cas de Catalunya, és l’activitat professional relacionada amb la conducció i la distribució de l’aigua de les fonts i de les instal·lacions de xarxes de canonades per al proveïment d’aigua potable. A més, és una professió que es dedica a l’evacuació d’aigües residuals, així com a les instal·lacions de calefacció en edificacions i altres construccions.  

Qcal estudiar per a ser fontaner/a? 

Si has decidit decantar-te per la sortida laboral en fontaneria, has d’aconseguir la titulació pertinent per a poder exercir. Al nostre país, per a dedicar-te a l’ofici de fontaner o lampista, hauràs de cursar cicles de formació professional de la família d’Instal·lació i Manteniment. Existeixen cinc titulacions a les quals podràs accedir, dues bàsiques, una mitjana i una superior: 

 • Fabricació i Muntatge (FP bàsica) 
 • Manteniment d’Habitatge (FP bàsica) 
 • Instal·lacions de Producció de Calor (Grau Mig) 
 • Desenvolupament de Projectes d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids (Grau Superior) 
 • Manteniment d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids (Grau Superior) 

Quines aptituds ha de tenir un/a lampista?

Com passa amb totes les professions, és recomanable que els/les lampistes s’ajustin a un perfil determinat. En aquest cas, els requisits no només tenen a veure amb els interessos personals, sinó també amb la forma física. En resum, un/a fontaner/a ha de reunir les següents característiques:

 • Habilitat per a treballar amb rapidesa 
 • Bon estat de salut física 
 • Detallista  
 • Destresa manual  
 • Capacitat de resolució 
 • Coneixement de la normativa de seguretat i salut 

L’experiència del Luis Ortega, coordinador de Manteniment de Mansol Projectes 

Aprofitem aquest dia tan assenyalat per presentar al Luis Ortega, un dels nostres coordinadors de Manteniment de Mansol Projectes 

El Luis fa quatre anys que treballa al nostre Centre Especial de Treball de Badalona. Els seus principals clients fins ara són entitats sense ànim de lucre  com la Fundació Habitatge Social o Fundació Roca i Pi, que requereixen el servei de manteniment i reparacions:El que més m’agrada de la meva feina és, fonamentalment, l’empresa com a tal, és a dir, l’ajuda social que realitzem i també la varietat de treballs i projectes a dur a terme.” 

Tanmateix, destaca la flexibilitat i adaptació del servei de manteniment que oferim: “segons el que necessiti el client, a Mansol podem ajudar en gairebé totes les reformes i manteniments necessaris i ens adaptem en tot moment.” – conclou el Luis.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.